Ansatte på Ågård
Alle ansatte, uanset funktion, er en vigtig del af vores voksne fællesskab.
Omgangstonen er præget af humor, interesse og venskabelighed. Vi hjælper gerne hinanden med at få arbejdsliv og privatliv til at hænge sammen. Det kendetegner arbejdspladsen, at det er et sted, hvor engagement, fælles ansvar og udvikling er i samspil med kollegial omtanke og livsglæde.
Læs mere om den enkelte medarbejder herunder.

Annette Rudolf
Køkkenleder
Annette er en af dem, vi møder i køkkenet.
Hun har valgt at arbejde på Ågård Efterskole, fordi hun elsker at have elever omkring sig, da det er så dejligt livsbekræftende.
At udfordre eleverne på mad og smag er noget af det hun synes er sjovt at arbejde med. Annette er uddannet køkkenleder og har mange års erfaring fra både efterskole og kursuscenter.
Hun er en aktiv kvinde med en mand og tre børn, dyrker gymnastik, fitness og gåture. Hun finder roen på vandet i hendes båd eller ved bålet i haven.

Britta Winther
Sekretær
Britta er skolens sekretær. Hun har styr på tingene og er altid parat til at hjælpe, hvis vi har behov, og så er hun så sød at tale med i telefonen.
Om sommeren ser vi altid Britta i lædertøj og siddende på sin lækre japanske motorcykel.
I sin fritid er Britta aktiv i sit lille lokalområde - Farre - hvor hun er formand for Borgerforeningen. Desuden tror hun, at hun har forstand på, hvad god kunst er, og det endda helt uden selv at have talent.

David Sommer
Viceforstander og underviser i dansk, musik
David blev i 2006 uddannet som lærer i dansk, musik og idræt fra Århus Dag- og Aftenseminarium. Umiddelbart herefter blev han ansat på en århusiansk folkeskole.
I sin tid i Århus har David også taget en diplomuddannelse i rytmisk musik og bevægelse fra Det Jyske Musikkonservatorium. Herefter blev han ansat på Ågård Efterskole, hvor han, udover at være viceforstander, underviser i sine to yndlingsfag, dansk og musik.
David kender godt til miljøet omkring de frie skoler, da han som lærerbarn har boet på Silkeborg Højskole og Danebod Højskole og herudover selv har gået i både friskole og på fri- og højskole. Når David holder fri, går det meste af tiden med livet som far til Signe og Johannes.

Hanne Mols Rasmussen
Underviser i tysk, engelsk, fransk, kreative fag, uddannelsesvejleder, fortælling
Læreruddannet i 1986 fra Jelling Statsseminarium. Indtil 1995 lærer på Bjergsnæs Efterskole, hvor hun ”stod i lære” og fik efterskolelivet rigtigt ind under huden. Dernæst ansat på Ågård - dog afbrudt af et enkelt år i folkeskolen, men Hanne kunne ikke undvære efterskolens fællesskab og værdier og vendte derfor tilbage, hvilket hun aldrig har fortrudt.
Det er vigtigt for Hanne, at eleverne tilgodeses som hele mennesker og bliver udfordret på mange forskellige måder - fysisk, bogligt, musisk, kreativt og menneskeligt.
Hanne er glad for at undervise i sprogfag og kan også rigtig godt lide at have eleverne i værkstederne, hvor de kan bruge deres hænder til lave noget kreativt fx indenfor billedkunst eller syning. Et par gange om måneden sørger Hanne for, at eleverne får mulighed for at lære at danse folkedans og opleve det fællesskab, der opstår, når man danser og har det sjovt sammen.
I sin fritid holder Hanne meget af at gå i haven, strikke eller måske løbe en tur - og stå på ski om vinteren. Hun har heller ikke helt sluppet gymnastikken og nyder den ugentlige træning med Mumierne, opvisningerne og turene, der følger med.

Hans Højer
Underviser i gymnastik, matematik, fortælling og spring
Hans færdiggjorde i 2019 læreruddannelsen på Fyn, med linjefagene Idræt, Samfundsfag og Matematik. Han er oprindelig født i Sønderjylland, dog uden at kunne brillere med den flotte dialekt.
Hans beskriver sig selv som meget ærlig, ordentlig og arbejdsom.
Forenings-, efterskole- og højskolelivet er noget Hans sætter stor pris på, da der her er en unik mulighed for at mærke det store velfungerende fællesskab og dannelsen heraf.
En vej til at skabe og opleve det gode fællesskab er, ifølge Hans, gennem gymnastik, som han underviser i her på Ågård.
Gymnastikken er Hans’ helt store passion, hvorfor mange weekender bruges i hallerne rundt omkring i landet. Mange timers træning har resulteret i en tur med DGI's 11 Verdenshold. Her oplevelede han at blive klogere på sig selv og endnu engang bekræftet i, hvor mange grin og smil gymnastik kan give.
I skoleåret 20/21 havde Hans orlov fra Ågård Efterskole, og kunne udleve én af sine helt store drømme - nemlig at krydse Atlanterhavet i egen båd. Det blev et spændende år med tid til refleksion, en markant anderledes og primitiv leveform, samt utallige naturoplevelser, som han ikke havde turdet drømme om inden!
Nu er livet på båden byttet ud med en lærerbolig på Kirkebakken, hvilket Hans er meget begejstret for, da han her kan mærke fællesskabets energi fra sin egen baghave.

Henrik Jeppesen
Pedel
Henrik Jeppesen er 50 år og bor på en lille ejendom 6 km fra skolen sammen med sin kone Lene og søn Kim. I fritiden er han landmand, spiller fodbold og hjælper sønnen i hans tømrerfirma. Han er glad for at være ude i naturen, hvor han bl.a. gerne arbejder i sin have og går tur med sine to hunde.
Henrik elsker udfordringer. Der skal hele tiden ske noget - og det gør der på Ågård Efterskole!

Hanne Blom
Køkkenassistent

Jacob Mohr Jensen
Underviser i fysik og kemi
Jacob blev i sommeren 2021 bachelor i idræt og matematik fra Aarhus Universitet. Efter et par år væk fra skolebænken med backpacking, frivilligt arbejde i Italien og et par skisæsoner i Norge valgte han at udleve drømmen om at blive efterskolelærer. Udover at undervise på Ågård, er Jacob lærerstuderende i Jelling.
Tanken om at blive efterskolelærer startede under hans eget år på gymnastikefterskole og blevet styrket gennem hans ophold på idrætshøjskole. For Jacob er et efterskoleophold en unik mulighed for at opdage, udfolde og udfordre sig selv. Et sted hvor ingen kender en, og man derfor kan være lige den man gerne vil være. Et sted man kan nørde i dybden, om det så er i spring, det boglige eller med relationerne og fællesskabet.
Jacob er opvokset på Fyn men bor nu i Aarhus med sin kæreste. Her bruger han sin fritid på at klatre, forsøger at bruge sin fiskestang lidt mere, spille Hogwarts Battle brætspillet og ellers muntre sin kæreste op når Man United taber på hjemmebane.

Jakob Sand (orlov)
Underviser i matematik, fysik, sløjd og fortælling
Jakob er født i 1990 og kommer oprindeligt fra Vestjylland. Jakob ville gerne være efterskolelærer når han blev stor. Nu er Jakob efterskolelærer og bliver forhåbentligt ikke meget større. Jakob har taget en læreruddannelse på Fyn, og har arbejdet på efterskole i 4 år inden han kom til Ågård.
Han underviser i matematik, fysik, sløjd og fortælling.
Jakob elsker fællesskabet omkring en efterskole, og især hvis man kan bygge det op omkring noget aktivt som f.eks. gymnastik. Jakob har tidligere lavet gymnastik, men beskriver sig selv som en, der elsker al sport. For tiden går han sammen med sin kæreste til volleyball. Jakob kan også godt lide jagt og fiskeri og at være ude i naturen.
Jakob samler på grimme hatte og har omkring 50 i samlingen.

Janni Hougaard
Køkken
Janni bor lige udenfor Egtved på en nedlagt ejendom. Hun bor sammen med Ole, og de har både hund og kat samt to døtre og fire børnebørn.
Når Janni ikke arbejder på Ågård, har hun travlt i sin lille skobutik, hvor hun sælger dansesko. I fritiden nyder hun at være sammen med venner, god mad og et glas rødvin. Derudover spiller hun også golf, som der går meget god tid med.
Når der så er lidt tid i overskud, har hun også en stor have, der skal passes.

Jes Petersen
Underviser i matematik, gymnastik, spring og fortælling
Som tidligere elev på efterskole, højskole og med erfaring som lærer fra anden efterskole i bagagen, har Jes et indgående kendskab til, hvad efterskolerne kan udrette med unge mennesker. Og præcis mødet med det enkelte individ, og den 10 måneder fælles rejse som et efterskoleophold er, er hvad Jes finder utroligt fascinerende, og som tænder en gnist i ham.
På Ågård underviser Jes i matematik og gymnastik, som er hans hjertebarn. Han nyder at være med til at forme det stærke fællesskab som kendetegner Ågård, og som bl.a. opstår når eleverne sveder sammen i gymnastikken. I forlængelse af dette er Jes en kæmpe springnørd, og det bedste han ved at er at være med til at rykke eleverne til nye niveauer.
Som udøvende gymnast har Jes være aktiv på repræsentationshold og har som instruktør trænet utallige hold inden for både DGI og DGF, hvor han også har været instruktør for repræsentationshold, undervist i powertumbling og vundet danmarksmesterskaber inden for Teamgym.

Laura Juul Johansen
Underviser i engelsk, gymnastik, fortælling, dans og rytmisk gymnastik
Efterskole har en helt speciel plads i Lauras hjerte. Efter at have oplevet efterskolelivet, både som elev og som lærer, blev Laura overbevist om, at hun ville være med til at præge andres efterskoletid. Hun blev i sommeren 2021 færdiguddannet som lærer med linjefagene dansk, engelsk og idræt.
For Laura er der en stor værdi i at skabe noget sammen. Gymnastikken betyder derfor meget for hende. Gennem hendes mange år som instruktør på diverse hold fra 10-14 års hold til Rep. hold, har hun gjort en dyd ud af at prioritere fællesskabet og legen gennem sved og arbejdet med kvaliteten i bevægelserne.
I engelskundervisningen har Laura et stort fokus på at lære gennem leg og samtale. Det skal være et rum, hvor alle elever har mulighed for at få et større kendskab til det engelske sprog, kulturen og dermed blive stærkere verdensborgere.
Laura elsker nye og spændende udfordringer, og mener at eleverne skal udfordres for at udvikle sig yderligere og finde ud af, hvor meget de egentlig kan. Pippis motto ‘Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg helt sikkert’, falder derfor godt i spænd med Lauras tankegang om egne og elevers udfordringer.
Laura lader sig generelt let begejstre, men er der noget, hun elsker, er det juletiden. Hun kan spise risengrød året rundt og starter gerne på julemusikken i oktober.

Lena Marie Skindhøj Petersen
Underviser i matematik og fysik
Lena Marie blev i 2019 uddannet molekylær mediciner fra Aarhus Universitet. Men efter et par år i Laboratoriecenteret på Vejle Sygehus, trak det at skulle noget andet – gerne noget med undervisning. Så som tidligere efterskoleelev og med en efterskolelærer-drøm i maven skulle det prøves af.
En praktik udviklede sig til en stilling som outdoorlærer og gruppelærer på en efterskole, som gav springbræt til at Lena Marie nu er ansat på Ågård Efterskole. Lena Marie underviser i matematik og fysik og er lejlighedslærer.
Der er en helt speciel stemning på en efterskole, og Lena Marie er meget optaget af det fællesskab og de relationer der dannes her – både eleverne imellem men også mellem lærer og elev. Det er et helt særligt år, hvor mange elever gennemgår en stor udvikling, som Lena Marie glæder sig til at følge hos hver enkelt elev.
Lena Marie er meget socialt anlagt og trives derfor godt med at bo bor sammen med 9 andre i et stor kollektiv. Kollektiv-livet passer rigtig godt til hende, da hun i deres hus kan være både social, kreativ, arbejdsom og handy. Hun nyder livet i Århus med mange gode relationer og sin familie tæt på. Og så har hun spillet basketball i mange år og glæder sig til at udfordre alle, elever som lærere, i at skyde gode skud langt fra kurven.

Lene Balle
Forstander og underviser i engelsk og fortælling
Lene har været lærer på mange forskellige skoler, inden hun faldt til ro på Ågård Efterskole. I mange år har hun på skolen været optaget af innovation, it og pædagogisk udvikling.
Siden 2020 har Lene været forstander på skolen. Hun er i denne rolle også optaget af at den enkelte elev får noget ud af sit ophold på Ågård, enten socialt, bogligt eller helt personligt.
I sin fritid ynder hun at læse bøger, køre ud i det blå, men også at brygge øl.

Line Vadgaard Andersen
Underviser i naturfag, matematik, fysik og fortælling
Line blev uddannet som lærer i sommeren 2018, hvorefter hun blev ansat på Ågård. Her underviser hun i de fedeste fag (ifølge hende selv): matematik, fysik/kemi og biologi. Hun elsker at nørde, eksperimentere og være kreativ med sine elever.
For Line er det vigtigste at give eleverne en personlig og social ballast med til deres fremtidige liv, som hun synes et efterskoleophold er helt ideelt til. Her får man mulighed for at skabe og deltage i et unikt fællesskab, som samtidigt udvikler den enkelte.
I sin fritid har Line mange forskellige interesser. Hun har lavet meget gymnastik og løber, ellers slapper hun af med strikning, en god bog eller en spændende krimi i fjernsynet. Line er også altid klar på alverdens brætspil, som hendes elever også vil få glæde af!

Lise Aarup Agerskov
Afdelingsleder og underviser i dansk, fortælling og uddannelsevejledning
Måske er Lise faktisk 80-årig indeni, da yndlingsbeskæftigelserne er: at strikke, at spille en melodi på klaveret fra Højskolesangbogen og at hyggesnakke over en god kop kaffe med en ”plunt” mælk.
Og plunt er et ord, for Lise stammer fra Vestjylland, hvor hun landede med benene solidt plantet i et parcelhuskvarter. Her nød Lise det tætte naboskab, cykelturene i strid modvind og en masse foreningsgymnastik. Måske er det derfor, at det passer Lise godt at bo i lærerbolig ved skolen med sin familie, så naboskabet er lig med gode kolleger og lyden i haven er fugle, der kvidrer i takt med bassen fra hallen.
Men derudover er Lise optaget af, hvordan vi er mennesker sammen. Hvad er svært? Hvorfor er det svært? Eller hvad er du faktisk helt vildt god til, uden at du selv er klar over det.
Efterskolelivet er vidunderligt og vanskeligt på samme tid. Det er læring for livet og en kæmpe bunke af oplevelser, udfordringer og venskaber. Det sætter Lise stor pris på at få lov til at være en del af.
Og… så tror hun faktisk, at hun stadig er bedre end dig til at stå på hænder.

Lotte Bay Madsen
Underviser i tysk, engelsk, kor, drama, fortælling
Lotte blev uddannet fra Kolding Seminarium i 1983 og var som helt ny lærer med til at starte Bøvling Idrætsefterskole. Med 28 års erfaring i bagagen, først fra efterskolearbejdet og senere fra 17 år i folkeskolen, vendte hun i 2011 ’hjem igen’ til et herligt udfordrende og udviklende job på Ågård. Og siden er der så gået endnu et par år…
Lotte underviser i engelsk, tysk, kor og drama. Hun brænder for sprogundervisningen og udøver et mildt, men konstant pres for at få eleverne til at dele denne begejstring. På det musiske område spænder hendes smag vidt: Fra Mozart til Metallica. Hun elsker, når der er sang, musik og drama i luften, og især i forbindelse med årets musical nyder hun samarbejdet med eleverne om at finpudse og performe.
Energien til arbejdet finder hun blandt andet ved at cykle i det smukke landskab omkring Egtved, hvor hun bor. Og somme tider de 10 km til og fra skolen – hvis det altså ikke er for koldt, mørkt, vådt eller blæsende… Af andre interesser kan nævnes: campingture sammen med Uffe, strikkeprojekter til børnebørnene og læsning.
Desuden fylder fodbold en del, og man kan altid få en - synes hun selv - kvalificeret vurdering af kampe og stillinger i Premier League, Bundesligaen og den spanske liga.

Louise Nygaard Ager
Underviser i dansk, fodbold og fortælling
Med både efterskole- og højskoleophold i bagagen var Louise ikke i tvivl om, at hendes læreruddannelse skulle bruges i efterskoleverdenen. Hun er meget optaget af at bidrage til, at alle får mulighed for at udvikle sig både fagligt og personligt, og hun er altid klar til en snak om løst og fast - både når livet trykker og når alting kører som smurt.
I den boglige undervisning er det vigtigt for Louise, at klasserummet er trygt og rart, da det er en meget vigtig forudsætning for at lære. Derudover vægter hun, at man lærer på mange forskelligartede måder, så leg, kreativitet og læring går hånd i hånd.
I sin fritid bruger hun meget tid med sine venner og familie. Hun holder desuden af at gå og løbe ture, strikke på sofaen og bage med sin surdej. Hun har spillet fodbold i mange år, og hun glæder sig til at dele sin begejstring for sporten med eleverne.

Mads Amstrup Andreasen
Underviser i matematik, fællesgymnastik og fortælling
Mads har selv gået på efterskole og højskole, men nu er det hans tur til at give det videre, som efterskolelivet har givet ham. Ifølge Mads er efterskolelivet nemlig en helt unik mulighed for at stå på egne ben for første gang. Man lærer at bo sammen, arbejde sammen og være sammen på både godt og ondt og det udvikler ens personlighed og medmenneskelighed som aldrig før.
Gymnastik og bevægelse har stor betydning og glæde for Mads. Han har selv gået til gymnastik i omkring 20 år på alt lige fra børnehold hjemme i lokalforeningen i Randers til powertumbling, junior- og seniorlandsholdet i teamgym og DGI’s 13. Verdenshold. Gymnastik har altid haft en kæmpe betydning for Mads’ liv og har givet en masse fantastiske oplevelser. Oplevelser som Mads håber at kunne give videre til andre som gymnastiklærer her på Ågård Efterskole.
Mads er rigtig nørdet og går meget sjældent halvhjertet ind i ting. Om det gælder tricks i springcenteret, matematikundervisningen, at spille guitar eller at vælge dæk til bilen, så får den altid fuld gas. Den tekniske tilgang og at bryde alt ned i mindre dele, inden man sætter det sammen, er Mads’ levevej i en nøddeskal og har givet ham en tro på, at intet er umuligt, hvis blot tilgangen rigtig og planen er god.

Maria Stenum
Underviser i fysik/kemi, fællesgymnastik, ALTERNA10V og fortælling
Maria er opvokset i efterskoleverdenen og dens værdier. Hun er fascineret af hvad efterskoleformen kan og vil med eleverne og glæder sig til at byde ind i efterskoleholdets dannelsesrejse. Marias eget efterskole- og højskoleophold samt to år som efterskolelærer bekræftede det særlige nærvær og fællesskab som et efterskoleophold rummer. Hun mener noget af det unikke ved efterskolen er de mange situationer og oplevelser hvorigennem eleverne møder hinanden og deres lærere.
Maria blev i sommeren 2022 uddannet lærer med linjefagene matematik, fysik/kemi og idræt. Glæden ved at undervise startede gennem det frivillige foreningsliv og DGI, hvor hun har undervist i gymnastik på både børne-, junior-, senior- og rep-hold. Maria har dyrket sin passion for gymnastik og bevægelse gennem hele livet, hvor særligt dans og rytmisk gymnastik har fyldt på diverse gymnastikhold, heriblandt DGI Verdensholdet. Gymnastikken har ført til mange rejser, oplevelser og møder med forskellige mennesker og kulturer hvilket har udvidet Marias horisont og skabt grobund for gode samtaler og refleksioner.
Maria oplever efterskolen som en fantastisk ramme for elevernes personlige udvikling, og brænder for at møde og udfordre eleverne gennem leg, nysgerrighed, op- og nedture, samarbejde og udfordringer både fagligt, fysisk og socialt.
Hvis du kommer hjem til Maria vil du hurtigt opdage at selv de underligste ting bliver gemt og stillet frem, hun er nemlig lidt af en nostalgiker og samtidig dårlig til at smide ting ud.

Mia Villumsen Bock
Underviser i dansk, tysk, fortælling og uddannelsesvejledning
Mia blev uddannet lærer på Haderslev Seminarium i 2013. Hun har altid drømt om at blive efterskolelærer og har været ansat på Ågård siden 2018.
Der er flere ting du kan lede efter, hvis du vil finde Mia i mængden. Der er nemlig altid store armbevægelser og smil, når hun taler med andre – uanset hvem det er. Du kan måske også spotte hende på den høje latter.
Mia brænder for alle dele af livet som efterskolelærer. Om det er fortolkninger af tekster i dansk, kampen med de tyske verber eller et spil Partners og et godt råd eller to, så er hun altid klar. Mia er vild med at undervise, og hun elsker at fordybe sig sammen med eleverne og løse udfordringer, men det er samtidig meget vigtigt for hende at skabe gode relationer til eleverne, da man lærer bedst, når man er tryg og godt tilpas. Ifølge Mia er det bedste ved efterskolen de mange mindre og større fællesskaber, som eleverne bliver en del af. Det er nemlig oftest i mødet med andre, måske endda dem man ikke umiddelbart har noget tilfælles med, at man lærer allermest om sig selv.
Mia er meget social i sin fritid, hvor både venner og familie får meget opmærksomhed. Hun er vild med at tale om alt mellem himmel og jord med sit strikketøj i hænderne. Mia er også rigtig glad for at gå ture for at nyde naturen, så længe der ikke kommer en fugl for tæt på – for dem er hun faktisk virkelig bange for.

Rianna Andersen
Køkkenassistent

Rie Frøjk
Underviser i engelsk, keramik og fortælling
Med en baggrund som frivillig i foreningslivet, et efterskoleår, et højskoleophold og en masse rejser ud i verden, var det gymnastikken, der var grobund for Ries vej ind i efterskolelærerjobbet. Senere er hun blevet 'rigtig lærer' - en uddannet en af slagsen og underviser nu i engelsk og keramik samt er uddannelsesvejleder.
Ries egen efterskoletid står som et knivskarpt billede på værdier hun i dag sætter en stor ære i at videreformidle til cremen af dansk ungdom - fællesskab, ansvar, respekt, dannelse, læring og udvikling.
Hun brænder for at give de unge mennesker en uforglemmelig oplevelse i deres liv og følelsen af at blive en del af noget større. Hun bliver stolt over at følge elevernes dannelsesrejse, hvor de skaber noget sammen og får større tro på livet og sig selv.
Naturen er en stor legeplads for Rie, og hun udnytter en hver mulighed for en tur på vandet, i skoven eller i sneen. Rie sætter stor pris på at nyde familielivet i sommerhuset og kobler gerne af med kreative sysler, hvor specielt keramikken har vundet indpas.

Rikke Lundfald
Køkkenassistent
Rikke er født og opvokset i Vejle. Hun er uddannet køkkenassistent på et plejehjem og har derudover arbejdet på hospice og i en daginstitution.
Hun har ikke den store erfaring med efterskolelivet, men er blevet rigtig glad for det. Hun synes, at det sammenhold og atmosfæren, der er på Ågård efterskole, er fantastisk.
Rikke er gift med Kim, og de har to børn. I fritiden nyder hun gerne en god bog. Helst en krimi. Derudover går hun til koncerter med sine veninder. En lang gåtur med hund og familie i naturen er også en af de ting, hun sætter pris på. Især når solen skinner.

Sofie Stærk
Underviser i Idræt, geografi, KSH og fortælling
Sofie blev i januar 2020 uddannet kandidat i idræt og erhvervsøkonomi fra Århus Universitet. På Ågård underviser Sofie i flere forskellige idrætsfag, der passer perfekt, da hun er vild med sport og er et kæmpe legebarn. Hun mener, at leg er den bedste måde at nedbryde barrierer, opbygge tillid, samt opleve fællesskab og glæde.
Udover idrætsfagene, underviser Sofie i geografi og KSH på Ågård. Her skabes rammerne for, at eleverne kan reflektere og diskutere, og derved udvide deres samfundsbevidsthed.
I sin fritid spiller Sofie håndbold og nyder at være en del af det lokale foreningsliv i Ågård, hvor hun bor. Når det er godt vejr cykler hun mountainbike i skoven eller tager en tur på vandet på hendes SUP-board. Underover idrætten er hun glad for at spille brætspil og quizze med venner.