Ansatte

Alle ansatte, uanset funktion, er en vigtig del af vores voksne fællesskab. Omgangstonen er præget af humor, interesse og venskabelighed. Vi hjælper gerne hinanden med at få arbejdsliv og privatliv til at hænge sammen. Det kendetegner arbejdspladsen, at det er et sted, hvor engagement, fælles ansvar og udvikling er i samspil med kollegial omtanke og livsglæde.

Læs mere om den enkelte medarbejder herunder.

Anette Rudolf, Ågård Efterskole

Anette Rudolf
Køkkenassistent
ar@aagaardefterskole.dk

Annette er en af dem, vi møder i køkkenet. Hun har valgt at arbejde på Ågård Efterskole, fordi hun elsker at have elever omkring sig, da det er så dejligt livsbekræftende. At udfordre eleverne på mad og smag er noget af det, hun synes er sjovt at arbejde med.

Annette er uddannet inden for køkken og har mange års erfaring fra både efterskole og kursuscenter.

Hun er en aktiv kvinde med tre børn og mand, dyrker gymnastik både som udøver og instruktør.

Hun elsker at stå på ski i sin helt egen stil, og når sneen er væk, er det på med vandskiene. Er sommervejret ikke til sejlads, så kan det tænkes, at man møder Annette på mountainbike.

Læs mere
Britta Winther, Ågård Efterskole

Britta Winther
Sekretær
bw@aagaardefterskole.dk 

Britta er skolens sekretær. Hun har styr på tingene og er altid parat til at hjælpe, hvis vi har behov, og så er hun så sød at tale med i telefonen.
Om sommeren ser vi altid Britta i lædertøj og siddende på sin lækre japanske motorcykel.
I sin fritid er Britta aktiv i sit lille lokalområde - Farre - hvor hun er formand for Borgerforeningen. Desuden tror hun, at hun har forstand på, hvad god kunst er, og det endda helt uden selv at have talent.

Læs mere
David Sommer, Ågård Efterskole

David Sommer
Underviser i dansk, musik
ds@aagaardefterskole.dk 

David blev i 2006 uddannet som lærer i dansk, musik og idræt fra Århus Dag- og Aftenseminarium. Umiddelbart herefter blev han ansat på en århusiansk folkeskole. I sin tid i Århus har David også taget en diplomuddannelse i rytmisk musik og bevægelse fra Det Jyske Musikkonservatorium. Herefter bliver han ansat på Ågård Efterskole, hvor han underviser i sine to yndlingsfag, dansk og musik.

David kender godt til miljøet i og omkring de frie skoler, da han som lærerbarn har boet på Silkeborg Højskole og Danebod Højskole og herudover selv har gået i både friskole og på efter- og højskole.

Når David holder fri er han vild med at holde sig i gang. Han løber og cykler rundt i naturen og får heldigvis også tid til både at dykke og at fiske, som er nogle af Davids store fritidsinteresser. Herudover bruger han selvfølgelig også en masse tid på at spille musik. Specielt bassen og klaveret har Davids store interesse. 

Læs mere
Hanne Mols Rasmussen, Ågård Efterskole

Hanne Mols Rasmussen
Underviser i tysk, engelsk, fransk, kreative fag, uddannelsesvejleder, fortælling
hm@aagaardefterskole.dk 

Hanne Mols - læreruddannet fra Jelling Statsseminarium i 1986 og efterskolelærer lige siden først på Bjergsnæsskolen i Viborg, hvor hun fik sin efterskoleopdragelse og siden 1995 ansat på Ågård Efterskole  - dog med et års svinkeærinde i folkeskolen.

Hanne er glad for sprog - engelsk, tysk , fransk, men underviser også gerne i dansk, geografi og kreative fag, som billedkunst og blomsterværksted. 

Hver anden uge sørger hun for at eleverne får lov at holde om hinanden til folkedans og blive seje til polka og måske tyrolervals.

Fritiden bruges på familien, haven og hunden - og ikke mindst gymnastik - for den gamle cirkushest - og tidligere gymnastiklærer, lugter stadig savsmuld og kan godt lide at lave opvisninger med Mumieholdet.

Læs mere
Hans Højer, Ågård Efterskole

Hans Højer
Underviser i gymnastik og fortælletime
hh@aagaardefterskole.dk

Hans færdiggjorde i 2019 læreruddannelsen på Fyn. Oprindeligt er Hans født og opvokset i Sønderjylland - dog uden at kunne brillere med den flotte dialekt. 

Hans beskriver sig selv som ærlig, arbejdsom, ambitiøs og til tider en smule underlig. Det værste, man kan udsætte Hans for, er at kilde ham - højst sandsynlig grundet barndomstraumer. 

Forenings-, efterskole- og højskolelivet har fyldt meget, og det at undervise og være i et velfungerende fællesskab er noget, som Hans sætter stor pris på. En vej til at skabe og opleve det gode fællesskab er igennem gymnastik, som Hans underviser i her på Ågård. 

Gymnastikken er Hans' helt store passion. Mange weekender bruges i hallerne rundt omkring i landet, og de mange timers træning har resulteret i en tur med DGI Verdensholdet. Her oplevede han at blive klogere på sig selv og blev endnu engang bekræftet i, hvor mange grin og smil gymnastik kan give. 

Når Hans rigtigt skal slappe af, gøres det bedst til søs i båden Ymaya, som han og tre andre købte i sommeren 2017.

Læs mere
Henrik Jeppesen, Ågård Efterskole

Henrik Jeppesen
Pedel
hj@aagaardefterskole.dk 

Henrik Jeppesen er 50 år og bor på en lille ejendom 6 km fra skolen sammen med sin kone Lene og søn Kim. I fritiden er han landmand, spiller fodbold og hjælper sønnen i hans tømrerfirma. Han er glad for at være ude i naturen, hvor han bl.a. gerne arbejder i sin have og går tur med sine to hunde. 

Henrik elsker udfordringer. Der skal hele tiden ske noget - og det gør der på Ågård Efterskole!

Læs mere
Jakob Sørensen, Ågård Efterskole

Jakob Sørensen
Underviser i dansk, håndbold, fodbold og fortælling
js@aagaardefterskole.dk

Jakob blev i sommeren 2016 uddannet som lærer i dansk, samfundsfag og historie fra Læreruddannelsen i Århus. På Ågård Efterskole underviser han i sit yndlingsfag, dansk, samt sine to største interesser, fodbold og håndbold. Han elsker netop disse to sportsgrene og har indtil for få år siden været meget aktiv med begge dele.

Jakob trives godt i et fællesskab, som lægger vægt på gode værdier, godt humør, gensidig respekt og tryghed, hvorfor han vil gøre en stor dyd ud af at skabe netop sådanne rammer, der hvor han færdes. Han gør meget ud af, at både danskundervisningen og boldspilstræningen skal være varieret og afvekslende, så der bliver plads til at alle elever kan udvikle sig bedst muligt.

I sin fritid bruger Jakob meget tid på at træne ungdomshåndbold og spille fodbold. Samtidig holder han sig opdateret i sportsverdenen, hvor han følger med i diverse fodbold- og håndboldligaer og er helt vild med Tour de France.

Derudover interesserer Jakob sig også meget for både film og musik, og han kan i den forbindelse godt lide at lytte til god musik fra 70’erne og 80’erne. Dog er det oftest bandet Queen, der bliver sat på anlægget, når ørerne skal forkæles.

Læs mere
Jes Petersen, Ågård Efterskole

Jes Petersen
Underviser i matematik, gymnastik og spring
jp@aagaardefterskole.dk

Som tidligere elev på efterskole, højskole og med erfaring som lærer fra anden efterskole i bagagen, har Jes et indgående kendskab til, hvad efterskolerne kan udrette med unge mennesker. Og præcis mødet med det enkelte individ, og den 10 måneder fælles rejse som et efterskoleophold er, er hvad Jes finder utroligt fascinerende, og som tænder en gnist i ham.

På Ågård underviser Jes i matematik og gymnastik, som er hans hjertebarn. Han nyder at være med til at forme det stærke fællesskab som kendetegner Ågård, og som bl.a. opstår når eleverne sveder sammen i gymnastikken. I forlængelse af dette er Jes en kæmpe springnørd, og det bedste han ved at er at være med til at rykke eleverne til nye niveauer.

 

Som udøvende gymnast har Jes være aktiv på repræsentationshold og har som instruktør trænet utallige hold inden for både DGI og DGF, hvor han også har været instruktør for repræsentationshold, undervist i powertumbling og vundet danmarksmesterskaber inden for Teamgym.

Læs mere
Johan Rasmussen, Ågård Efterskole

Johan Rasmussen

Underviser i matematik, fysik, sløjd, fortælletime
jr@aagaardefterskole.dk

Johan er uddannet fra Jelling Statsseminarium i 1999 med linjefag i sløjd, fysik og matematik. De fag er stadig hans yndlingsfag, og han elsker at nørde med både tal og tabeller samt udforske nye måder at arbejde i træ og metal på – blandt andet er han rigtig god til at dreje i træ.

Johan har arbejdet mange år i folkeskolen med de ældste klasser, og da chancen bød sig for at blive lærer på Ågård Efterskole, sprang han til.

Når Johan ikke er på arbejde, så har han travlt derhjemme med byggeprojekter – han elsker at gøre det selv og får også tid til at hente træ i skoven og skabe brugskunst ud af det i sit værksted. Derud over sejler han matchrace på Lillebælt og nyder nogle gode løbeture i naturen tæt ved, hvor han bor.

Selv om Johan er et meget aktivt menneske, så har han dog stadig til gode at prøve to af sine mest elskede sportsgrene: Snooker og Cliff-diving. Det nøjes han indtil videre med at se i fjernsynet.

Læs mere
Katharina Germansen, Ågård Efterskole

Katharina Germansen
Køkkenleder
kg@aagaardefterskole.dk 

Efter 25 års ansættelse synes hun stadig, at det er med glæde, hun laver mad til unge mennesker. I dag tænker hun meget på, at eleverne får en sund og god kost, hun synes også det er spændende at gå på nettet og finde nye opskrifter. Glade og tilfredse elever gør hende godt.

Helheden i det hele, mad og unge mennesker og gode kollegaer, gør det til, at hun synes, at hun har en god arbejdsplads.

Hun er en glad og positiv person.

Hendes fritidsinteresser er zumba, spille bezzerwizzer, campinglivet, hendes venner og familie og især børnebørnene vil hun gerne bruge meget tid på.

Læs mere
Kirsten Storgaard, Ågård Efterskole

Kirsten Storgaard
Viceforstander og underviser i dansk, uddannelsesvejledning, fortælling
ks@aagaardefterskole.dk 

"Du skal brænde før du kan tænde" - er et slogan som Kirsten bærer med sig i sine mange år som lærer i efterskoleverdenen.

Med sin opvækst med rødder i grundtvigske værdier var det nærliggende, at efterskoleformen skulle være hendes ramme og udgangspunkt for arbejdslivet. Sådan har det formet sig, 11 år på Elbæk Efterskole og siden 1994 på Ågård Efterskoleskole som viceforstander.

Liniefagene på seminariet var dansk og hjemkundskab. Siden har Kirsten taget en leder- og vejlederuddannelse, og hun kan også skrive certificeret coach på sit CV.

Kirsten er optaget af, de fantastiske muligheder efterskoleformen har for at udvikle den enkelte elev i et forpligtende fællesskab, og hun har i mange år været medlem af forskellige fora for pædagogisk udvikling. På Ågård er hun daglig tovholder i det pædagogiske arbejde, hvor den enkelte elevs fortælling og udvikling ligger hende meget på sinde. Hun er god til at organisere, strukturere og få nye ideer; egenskaber, som sætter tydelige spor i livet på Ågård Efterskole.

Læs mere
Lene Balle, Ågård Efterskole

Lene Balle
Viceforstander
Underviser i engelsk, medie, uddannelsesvejledning, fortælling

lb@aagaardefterskole.dk 

Lene har været lærer på mange forskellige skoler, inden hun faldt til ro på Ågård Efterskole. Her fandt hun plads til innovation, sparring og pædagogiske udfordringer. For Lene er det vigtigt, at den enkelte elev får noget ud af sit ophold på Ågård, enten socialt, bogligt eller helt personligt.

Hun er vores IT-nørd, der hjælper til med, at hardwaren er toptunet og samtidig kommer med små fif til brugen af forskellige programmer. WEB2.0 tænder hende, og det smitter eleverne.

Det frivillige foreningsarbejde er stadig vigtigt for hende, i øjeblikket som igangsætter af aktiviteter med kulturelt islæt. Nogle gange får hun også tid til at brygge øl.

Læs mere
Line Andersen, Ågård Efterskole

Line Vadgaard Andersen
Underviser i naturfag, matematik, fysik og fortælletime
lva@aagaardefterskole.dk 

Line blev uddannet som lærer i sommeren 2018 i fagene matematik, fysisk/kemi og idræt. På Ågård skal hun undervise i sine yndlingsfag matematik og fysik/kemi, hvor hun glæder sig til at nørde, være kreativ og eksperimentere med sine elever.

For Line er det vigtigste at give eleverne en personlig, social og faglig ballast med til deres fremtidige liv, som hun synes et efterskoleophold er helt ideelt til. Her får de mulighed for at skabe og deltage i et unikt fællesskab, som samtidigt udvikler den enkelte.

I sin fritid elsker hun at være aktiv og bruge sin krop. Hun laver selv gymnastik, løber og er altid klar på et spil bold. Line elsker at konkurrere og spille alverdens brætspil, som hendes elever måske også vil få glæde af!

Ved siden af arbejdet på Ågård har hun en lille virksomhed, som laver matematikspil. Her har hun sendt spil afsted til hele verden, så der i dag spilles både i flygtningelejre i Kenya og børnehjem i Cameroun.

Læs mere
Lise Agerskov, Ågård Efterskole

Lise Aarup Agerskov
Underviser i dansk, gymnastik og fortælletime.
la@aagaardefterskole.dk 

På højskole fik Lise den gode ide at søge ind på læreruddannelsen i Århus, hvor hun dimitterede med linjefagene dansk i udskolingen, musik og specialpædagogik.

Hun er en solid vestjyde, som holder begge ben på jorden - medmindre det altså lige handler om gymnastik. Lise tror på, at gymnastikken er en fænomenal måde for eleverne at være sammen og at mærke fællesskabet på. Og gymnastik må gerne være hårdt - for så er det sundt og udviklende!

I danskundervisningen brænder Lise for de små spor og tegn i tekster, som giver elevernes læsning et bredere perspektiv. Dansk kan på den måde være med til at give eleverne en ide om, hvem de selv er

Lise brænder i det hele taget for at eleverne udvikler sig. Hun siger, det handler om at turde være sig selv sammen med andre og herfra udvikle sit fulde potentiale.

Lise har altid 3 (gode) vitser, som hun er parat til at fyre af. Desuden er hun ekspert i at sætte lyde på forklaringer - hvilket hun selv finder ret "sprødt"!

Læs mere
Lone Spejlborg, Ågård Efterskole

Lone Spejlborg
Rengøringsansvarlig
ls@aagaardefterskole.dk 

Lone er uddannet i en sportsbutik i  Vejle og har efterfølgende arbejdet mange år som kommunal dagplejer. Nu tager hun udfordringen op med rengøringen, køkkentjansen og de unge mennesker. Hun brænder for efterskolens mange gode værdier og nyder samspillet og udviklingen med de unge mennesker. Hun bor i Højen med sin familie, hvor hun nyder livet med en stor have og forskellige kreative interesser som bl.a. at lave ting i beton. Hun har brugt det meste af sit liv på gymnastik i det frivillige foreningsarbejde, både som gymnast, instruktør og bestyrelsesmedlem. Lone finder stor glæde i fællesskabet og udfordringerne som gymnast på ØSVN Voksen mix., hvor opvisningerne forsat kan give sommerfugle i maven.

Læs mere
Lotte Bay, Ågård Efterskole

Lotte Bay Madsen
Underviser i tysk, engelsk, kor, drama, fortælling
lbm@aagaardefterskole.dk 

Lotte Bay blev uddannet fra Kolding Seminarium i 1983 og var som helt ny lærer med til at starte Bøvling Idrætsefterskole. Med 28 års erfaring i bagagen, først fra efterskolearbejdet, senere fra 17 år i folkeskolen vendte hun i august 2011 'hjem igen' - til et herligt udfordrende og udviklende job på Ågård.

Lotte underviser i engelsk, tysk, kor og drama. Hun brænder for sprogundervisningen og udøver et mildt, men konstant pres for at få eleverne til at dele denne begejstring.  På det musiske område spænder hendes smag vidt: Fra Mozart til Metallica. Hun elsker, når der er sang, musik og drama i luften, og nyder samarbejdet med eleverne om at finpudse og performe.

Energien til arbejdet finder hun blandt andet ved at løbe små ture omkring Egtved, hvor hun bor, og ved somme tider at cykle de 10 km til og fra skolen - hvis det altså ikke er for mørkt, vådt eller blæsende. Blandt Lottes mange andre interesser fylder fodbold en del, og man kan altid få en - synes hun selv - kvalificeret vurdering af kampe og stillinger i Premier League, Bundesligaen og den spanske liga.

Læs mere
Marco Storm, Ågård Efterskole

Marco Storm
Underviser i fortælletime, matematik og fodbold.
ms@aagaardefterskole.dk 

Marco er uddannet fra Jelling Seminarium i sommeren 2018 i henholdsvis matematik, idræt og samfundsfag. Nu starter han sit nye liv på Ågård.

Han er en person, der er let genkendelig - han bærer nemlig næsten altid rundt på én bestemt ting. Her taler vi ikke om et par smarte sko eller en farverig kasket men derimod et smil, der er meget svært at vaske af. Derfor er han også altid klar på en snak, både om det seriøse men også det sjove, og har du brug for et tip eller to omkring fodbold, er han den rette at gå til. Udover at undervise i det, har han nemlig selv været aktiv i 21 år og har blandt andet tørnet ud for OB's ungdomshold og ungdomslandsholdene. Nu slår han sine folder i Kolding Boldklub.

Udover at være smilende og fodboldglad skal Marco også undervise i matematik, hvilket han er rigtig glad for. Han gør en dyd ud af, at alle elever bliver udfordret i undervisningen, samtidig med der hersker en god stemning i klasselokalet. Samspillet mellem lærer og elev er meget vigtigt for ham, og han ved fra sin egen tid i folkeskolen, hvor vigtigt det er, at man føler sig tryg ved sin lærer. 

Én sidste og ret mærkværdig ting ved ham er dog, at han spiser ikke ost - heller ikke på pizza.

Læs mere
Mia Villumsen, Ågård Efterskole

Mia Villumsen
Underviser i dansk, tysk, fortælletime, podcast og ksh
mv@aagaardefterskole.dk 

Mia blev uddannet lærer på Haderslev Seminarium i 2013. Hun har altid drømt om at blive efterskolelærer, og efter 5 år i folkeskolen blev Mia ansat på Ågård.

Mia brænder for arbejdet som efterskolelærer. Hun er især optaget af relationen til de unge mennesker, hvor hun både er i deres verden, men også en tydelig lærer, når det kræves. For Mia er det fedeste ved efterskolen alle de forskellige fællesskaber, som eleverne er en del af. Det er nemlig oftest dér, de lærer allermest om sig selv – i mødet med andre. 

Mia er meget social i sin fritid, hvor både venner og familie får meget opmærksomhed, men hun er også glad for at cykle, gå og løbe for at nyde naturen. Du kan dog være sikker på, at Mia vil forsøge at være i nærheden af et TV, når der er Formel 1.

Læs mere
Nis Tind Bechmann, Ågård Efterskole

Nis Tind Bechmann
Forstander
ntb@aagaardefterskole.dk

Nis er forstander. Han har fundet vej fra Rosborg Gymnasium til Ågård Efterskole. Han brænder for ledelse og samarbejde med efterskolens engagerede medarbejdere. Særligt glæder han sig til samspillet med eleverne på sin første efterskole årgang. Når Nis taler er han både seriøs og bestemt, samtidig med at han smiler med øjnene og fletter en sætning ind man kommer til at smile af. Nis bliver begejstret, når elever viser, at de har noget på hjerte og fortæller om det. Når Nis ikke arbejder, går han ofte en tur sammen med Henrijette, og han kan godt lide at dyrke idræt f.eks. cross fit eller cykling. Han nyder også at køre motorcykel eller slå græs med havetraktoren.

Læs mere
Rasmus Vinther Larsen

Rasmus Vinther Laursen
Underviser i gymnastik og fortælletime
rl@aagaardefterskole.dk 

Rasmus brænder for gymnastikken med hele sit hjerte. 

Da Rasmus tog på efterskole havde han ikke dyrket særlig meget gymnastik før, men på efterskolen fandt han en utrolig glæde vil gymnastikken, som han ikke har kunnet slippe siden. Rasmus valgte derfor efter sit efterskoleophold at fortsætte kostskolelivet ved at tage tre år på kostgymnasium og et halvt år på højskole.

Rasmus ’livsfilosofi handler om at lære. For ham er det fuldstændigt ligegyldigt hvad det er, bare det er noget man kan øve sig på og blive bedre til. For i hans verden kan man med den rette indstilling og indsats, mere eller mindre opnå lige præcis, hvad man sætter sig for. På Ågård håber Rasmus, at han kan give denne gnist for læring og nysgerrighed videre til sine elever. 

For Rasmus repræsenterer gymnastikken dette livssyn, men gymnastikken på Ågård handler for ham, først og fremmest om at give eleverne en glæde i forbindelse med indlæring og fællesskab.

Læs mere
Rie Frøjk, Ågård Efterskole

Rie Frøjk
Underviser i engelsk, gymnastik, rytmisk, fortælling
rf@aagaardefterskole.dk 

1,2, træd frem, og sving, vip, rulle op… Fede rytmer flyder ud af højtalerne og Ries ryst møder en, når man træder ind i hallen - hun er i sit rette element, dybt engageret i gymnastikundervisningen på Ågård.

Springbrættet til denne profession ligger plantet i den vestjyske muld, hvor Rie iført skridsikre gymnastiksko og flæsekant på dorlastandragten slog vejrmøller og sad i spagat ved enhver lejlighed - udover når hun klatrede i træer, byggede halmhuler eller tog en ridetur i skoven.

Hendes egen efterskoletid står som et knivskarpt billede på værdier, hun i dag sætter en stor ære i at videreformidle til cremen af dansk ungdom - fællesskab, ansvar, læring og udvikling.

Gymnastikken har altid spillet en central rolle i Ries liv - givet hende udfordringer, glæder, oplevelser, rejser og ikke mindst været den grundlæggende årsag til, at hun blev en del af personalestaben på Ågård.

Naturen er en stor legeplads for Rie, og hun tager gerne en tur i kajakken, på cyklen, i vandreskoene, på snowboard eller skiene, når tiden indbyder til det - og det allerhelst i selskab med gode venner!

Rie er en lærer, der brænder for at give noget til de unge mennesker - om det så er i et fejesving, i arbejdet med engelske gloser, i en samtale henover aftensmaden eller det skulderklap, der får det unge menneske til at tro på sig selv.    

Læs mere
Rikke Lundfald, Ågård Efterskole

Rikke Lundfald
Køkkenassistent
rlu@aagaardefterskole.dk

Rikke er født og opvokset i Vejle. Hun er uddannet køkkenassistent på et plejehjem og har derudover arbejdet på hospice og i en daginstitution.

Hun har ikke den store erfaring med efterskolelivet, men er blevet rigtig glad for det. Hun synes, at det sammenhold og atmosfæren, der er på Ågård efterskole, er fantastisk. 

Rikke er gift med Kim, og de har to børn. I fritiden nyder hun gerne en god bog. Helst en krimi. Derudover går hun til koncerter med sine veninder. En lang gåtur med hund og familie i naturen er også en af de ting, hun sætter pris på. Især når solen skinner.

Læs mere
Thomas Laustsen, Ågård Efterskole

Thomas Laustsen
Underviser i matematik, fysik, fortælling, friluftsliv, keramik
tl@aagaardefterskole.dk 

Thomas er uddannet på Silkeborg seminarium med liniefag i matematik og fysik. Han har altid gerne villet være efterskolelærer, men var lige forbi folkeskolen i 5 år, inden han startede på Ågård Efterskole i 2006.

For Thomas er det fedt, at ikke to dage er ens, men det fedeste er at få lov til at præge unge menneskers liv og se dem udvikle sig fra unge mennesker til små voksne med en god rygsæk til at klare deres videre færd.

Thomas elsker at være på friluftstur, være ude i den skønne natur, lave nogle fede aktiviteter eller bare sidde omkring bålet, diskutere eller snakke om alt muligt imellem himmel og jord.

I fritiden giver han den gerne gas på spinnigscyklen eller i styrkertræningslokalet, ligesom han forsøger at ramme en golfbold eller lave skulpturer i sten eller bare få mærkelige kreative ideer, der bare må laves.

Læs mere