Sæt turbo
på dit barns udvikling

Vi stræber efter at gøre et år på Ågård Efterskole til et fantastisk år for alle, der er involverede; forældre såvel som elever.

Se og høre mere om, hvad forældrene fortæller her!

Som forælder til en elev på Ågård Efterskole vil du opleve, at dit barn gennemgår en stor udvikling – og gennem løbende arrangementer, vil du også selv få lov til at opleve efterskolestemningen helt tæt på.

 

Skole - hjem

Vi vægter kommunikationen mellem skole og hjem meget højt. Cirka en gang i måneden inviterer vi til arrangementer på skolen og forældre er altid velkomne til at deltage i fredagssang. To gange årligt er der desuden mulighed for egentlige skole-hjemsamtaler.

Vi har et højt informationsniveau og forældre kan følge dagligdagen på skolen via forældreintra, der meget jævnligt opdateres med nyheder, billeder, elevdagbog, opslag m.m.  Ågårds forældre er på forældreintra næsten hver dag!

Man mærker en glæde og et kæmpe engagement blandt både elever og ansatte, når man kommer på besøg. Altid en fornøjelse at komme på besøg, få breve eller se billeder af eleverne. Når man kommer på besøg mærker man straks en dejlig atmosfære blandt alle og man føler sig meget velkommen. (Forælder 2020-21)

Personlig udvikling

Et år på Ågård Efterskole er sprængfyldt med personlig og faglig udvikling. Som forælder vil du opleve, at dit barn udvikler sig meget – og løbende. Vi arbejder målrettet med at udvikle elevernes mindset, så de går til nye udfordringer med en opløftet pande og Pippi-tilgang, og at de lærer at gøre en indsats for at overkomme deres udfordringer.

Alt sammen med øje på den enkelte elev, så hver især får udfordringer og hjælp der passer til den, netop de er.

I repræsenterer et fantastisk udviklingssted, hvor individ og fælleskab er i fokus. I flytter sammen grænser og gør det med en tydelighed og samtidig empatisk tilgang, så de unge mennesker tør at være modige og give slip på gamle fortællinger de måske tidligere troede skulle definere dem. Jeg er taknemmelig og lykkelig for vores søns oplevelse og udvikling på Ågård. (Forælder 2020/21)

Dannelse

På Ågård Efterskole har vi det hele menneske i fokus. Det betyder, at vi hele tiden giver eleverne muligheder for at reflektere over sig selv og de fællesskaber, de er en del af. På den måde udvikler de sig og opnår nye erkendelser om menneskelivet.

Vi tror på, at dannelsen sammen med en solid uddannelse er essentiel for at udvikle robuste og ansvarlige unge, der samtidig er myndige borgere og livsduelige mennesker.

Dannelse sker i mødet mellem mennesker og verden, mellem det velkendte og det fremmede samt det individuelle og fælles. På en måde kan man sige, at dannelse er at blive voksen i en etisk, eksistentiel og politisk forstand. Ågård Efterskole er en perfekt legeplads til at arbejde med dannelse.

Læs mere om dannelse på Ågård Efterskole her

Det kan du forvente
af et år på Ågård

Vi forventer, at alle elever deltager i timerne og laver deres lektier samt afleveringer. Eleverne skal selv tage ansvar for egen læring og være med til at skabe et klasselokale, hvor alle lytter og er aktive medborgere.

Målet med undervisningen på Ågård Efterskole er, at eleverne bliver rustet til fremtiden og kan gennemføre deres ungdomsuddannelse.

Forældreudtalelser

Klik og hør, hvad forældrene fortæller om skolen.

Følg os på de sociale medier