Idrætslige valgfag

Vil du gerne have sved på panden, mærke din krop og blive en del af et hold, hvor vi fejrer alle vores kampe – uanset om vi vinder eller taber?

Så skal du vælge et af vores idrætslige valgfag. Uanset om du er til mountainbike eller fodbold, badminton eller håndbold, så har vi et valgfag for dig. Du kan både prøve noget nyt eller kaste dig over en sport, du allerede elsker!Drengefodbold

Tacklinger, teamspirit og styr på teknikken – det er blot noget af det, du får, når du vælger drengefodbold som valgfag. Vi tilbyder seriøs træning til alle fodboldspillere, og vi vægter humor, respekt og holdfølelsen højt.

Vi spiller kampe mod andre efterskoler, deltager i Efterskoleturneringen og deltager i et stort årligt fodboldstævne. Uanset om vi spiller på ude- eller hjemmebane, hepper vi på hinanden og dyrker holdånden.

Pigefodbold

Vil du gerne spille fodbold med andre piger? På Ågård har du nemlig muligheden! Vi spiller en masse fodbold, spiller kampe mod andre efterskoler og træner både teknik og taktik. Du får seriøs og engagerende træning, og bliver en del af et stærkt fællesskab.

Holdet deltager desuden i Efterskoleturneringen og spiller til et stort stævne, hvor hele Ågård Efterskole hepper med!

Mixfodbold

På mix-holdet vil du møde både piger og drenge. Vi spiller på tværs af køn og niveauer. Det sikrer et mere dynamisk spil med plads til både sjov og udvikling på banen! På mix-holdet vægtes den legende tilgang til spillet højt, og vi udvikler os som fodboldspillere gennem sjove øvelser og spil - alt sammen selvfølgelig med bolden.

Uanset hvilket fodboldvalgfag, du vælger, får du masser af sjove oplevelser og tid på banen. Vi træner på vores topmoderne kunstgræsbane og spiller både i solskin og i regnvejr – og altid med høj energi og smil på læben.

I uge 41 får du desuden muligheden for at tage DBU-kurset ”Ung og træner”, så du kan tage første skridt på vejen mod at blive fodboldtræner.

Håndbold Efterskole

Harpiks, holdånd og en masse tid i hallen! Håndbold er en intens kontaktsport, hvor du virkelig får sved på panden og udfordret dig selv.

Vi har plads til både nybegyndere og øvede håndboldspillere. I træningen spiller vi typisk i et mix af drenge og piger – og når vi tager kamptrøjen på, spiller vi kønsopdelt.
I håndboldundervisningen er fællesskabet i fokus, og der er udfordringer til alle. Du får rig mulighed for at træne hopskud, underhåndsskud eller angrebsåbninger, og i løbet af træningen vil du få afprøvet forskellige roller i spillet og på banen.

Vi er altid gode holdkammerater, uanset om vi spiller med eller mod hinanden. Vi spiller for at gøre hinanden bedre, og hvis du er særlig dygtig til håndbold, kan du endda få lov til at afprøve rollen som hjælpetræner og udvikle nogle af dine holdkammerater i deres spil.

Glæd dig også til at spille en masse kampe på både hjemme- og udebane! Vi deltager i DGI’s efterskoleturnering og spiller mod lokale efterskoler. Du kommer desuden med til stævne, hvor vi tager en hel dag ud af kalenderen og dedikerer den til kampråb, teamspirit og håndboldspil.

Volleyball Efterskole

Serv, smash, sjov, sved og sammenspil. Volleyball er et meget socialt holdspil, der stiller krav til teknik og fysik. Det bliver sjovt, så fat bolden og slå dig til et godt sammenhold!

På Ågård spiller vi både volley i hallen - og så har vi vores helt egen beachvolleybane, hvor du kan få sand mellem tæerne og sved på panden. Begge spilformer giver dig masser af sjov træning og intense volley-dueller.

Badminton Efterskole

Tør du kaste dig ud i verdens hurtigste ketschersport? Med badminton som valgfag får du teknikken på plads og en masse praktisk erfaring med ketscheren i hånden.

Du vil opdage, at badminton er utroligt sjovt. Her er plads til at grine af sig selv – og med andre, der er ved at lære sporten for første gang. Hvis du er øvet, får du mulighed for både at udvikle dit eget spil men også at tage ansvar og forsøge at hjælpe dine kammerater, der måske lige er startet på sporten og dermed give dit engagement videre.

I løbet af undervisningen kommer du til at afprøve forskellige spiløvelser, udvikle egne øvelser, arbejde med single- og doubletaktik og selvfølgelig spille hele kampe. Vi tager også til badmintonstævne, hvor der flyver fjerbolde gennem luften hele dagen, imens vi hepper på hinanden og giver den gas på banen. For selvom badminton ikke er en klassisk holdsport, er vi et hold, der hepper på hinanden, hjælper hinanden og fejrer sejrene sammen!

Fysisk træning

Er du vild med bevægelse og nysgerrig på forskellige fysiske træningsformer? Så er valgfaget fysisk træning nok noget for dig!

I fysisk træning skal du forvente sved på panden. Fagets hensigt er at du opnår en viden om træning og træningsformer og afprøver disse i fællesskab med andre. Fysisk træning er for dig som ønsker en større indsigt i træning og dens virkning. Om du er vant til boldspil, trampoliner, ketcher eller aldrig har dyrket sport før, er underordnet.

Vi prøver kræfter med forskellige træningsformer, der på hver sin måde udfordrer dig og gør dig klogere på krop og bevægelse. Det vigtigste er, at du møder op med god gejst og modet til at give dig 100 procent.

Mountainbike Efterskole

Er du klar til at få pulsen op, mærke adrenalin-kick'et og få en masse kilometer i stængerne? Når vi sætter os op på cyklen og slår os løs på skolens mountainbike-trail, går det ikke stille for sig!

I valgfaget kommer du til at lære om alt fra svingteknik til bremseteknik og hoppeteknik. Du bliver udfordret og lærer en masse om dine – og andres – grænser. Du kommer med på tur, får set en masse smuk natur og får lov til at køre i både solskin og mudder. Nogle gange spiller vi spil som f.eks. stikbold på cyklen for at forbedre vores balance og position, og andre gange stiller vi skarpt på selve cyklen og roder med kæder og cykeldæk.

Vi træner både på skolens eget mountainbike-trail, men tager også ud til de professionelle spor i Kolding og Vejle. Du kommer til at opleve mange forskellige former for terræn – fra langsomme landeveje med plads til grin med dine kammerater til stejle skrænter og bumlede skovveje. Glæd dig – det bliver sjovt!

Basket Efterskole

Har du lyst til at lære at lave fede driblinger, der slår dit forsvar eller skyde gode skud? Basketball er nemt at lære, og mange oplever hurtig succes med at få bolden op i kurven.

Vi skal have det sjovt med at lære spillet at kende og prøve kræfter med at blive gode til alle de forskellige teknikker og moves, der er i basketball. Har du spillet basketball før, så er der også plads til dig, for alle øvelser kan justeres efter niveau, så alle nok skal blive udfordret.

Basketball er en holdsport, og alle spillere på holdet har hver sine evner – nogle er gode til at forsvare kurven, andre til at drible og nogle til at skyde.

Alle kan være med!

Følg os på de sociale medier