Fod på bolden?

Fodboldspillet er fyldt med fællesskab, finter og fornøjelser. Derfor spiller det en central rolle i efterskolelivet på Ågård.

Når du vælger fodbold som valgfag, er det vigtigt for os, at du får mulighed for at udvikle dine tekniske og taktiske færdigheder, samtidig med at du får en oplevelse af at være en del af et hold, hvor bidraget fra den enkelte er vigtigt for holdfællesskabet. Fodbolsspillet skal give dig mulighed for at blive udfordret på et passende niveau i et miljø, som understøtter udviklingen af dine personlige og sociale kompetencer. Det at være i stand til at acceptere forskelligheder og reflektere over sig selv i forhold til andre, er derfor også en af grundstenene i fodbold som valgfag.

Uanset om du er nybegynder eller har spillet fodbold hele dit liv, så har vi et tilbud som matcher dine interesser og talenter. Du skal blot have lyst til at deltage i et fællesskab med interesse, godt humør, gensidig respekt og team spirit.

Du kan vælge mellem følgende valgfag:

Drengefodbold: Drengefodbold er for dig, der har lyst til at være en del af et fællesskab hvor humør, respekt og det at være en god holdspiller vægtes højt. Du vil opleve en seriøs og afvekslende undervisning, hvor du både bliver udfordret på det tekniske og taktiske område.

Skolen deltager i flere stævner. Det første er et endagsstævne mod andre efterskoler, hvor der både dystes i 11-mands og 7-mands fodbold. Derudover deltager vi i efterskolernes DBU’s fodboldturnering, som strækker sig over hele skoleåret. Endelig er alle fodboldspillere også med til et stort stævne i indefodbold for efterskolehold.

Pigefodbold: Som pige har du mulighed for at vælge dette valgfag to gange om ugen. Det er seriøs og afvekslende træning med fokus på tekniske og taktiske færdigheder samt det at være en god holdspiller. 

Mixfodbold: Her træner vi på tværs af køn og niveau. Det skal være sjovt at spille fodbold, og derfor vægtes den legende tilgang til spillet højt i dette valgfag.

Vi glæder os til at træne med dig på vores nye top-moderne kunstgræsbane.

Vi deltager i løbet af året i DBU's turnering for efterskolehold samt i regionsstævner i udendørs og indendørs efterskolefodbold. 

Du har endvidere mulighed for at tage kurset "DBU ung og træner", hvis du har lyst til også at fylde idrætsemneugen med fodbold.

Og så er både udendørs og indendørs fodboldbaner naturligvis til din og dine fodboldglade kammeraters rådighed i fritiden - både i hverdag og weekender.