FAQ

Hvor meget fodbold skal jeg have?

På Ågård kan du selv bestemme, hvor mange timers fodbold, du ønsker at have om ugen. Hvis du har lyst, kan du vælge kun at have fodbold på dit valgfagsskema, men du kan også vælge at kombinere din interesse for fodbold med springgymnastik, musik eller en af vores andre spændende valgfag.  

Hvor mange timers fodbold kan jeg få?

Vi har 5 forskellige fodboldvalgfag som du kan vælge imellem. Hvis du er meget fodboldinteresseret kan du således vælge at fylde dit valgfagsskema med spændende valgfag som f.eks. "drengefodbold" og "fodbold for eksperter". En anden mulighed er "fodbold sjov for alle", hvor der er plads til både drenge og piger, øvede og uøvede. På Ågård er der altså fodboldvalgfag som passer til dig - uanset du har spillet på eliteniveau, eller du er nybegynder. Læs mere om fodbold på Ågård.

Er jeg sikker på at jeg kan få fodbold (det jeg gerne vil)?

Hvis du brænder for fodbold, skal du blot vælge fodbold som 1. prioritet, når du skal vælger valgfag i starten af skoleåret og igen til Nytår - så er der helt sikkert en plads til dig. 

Er der nogle krav for at kunne få fodbold?

På Ågård er der plads til dig uanset dit niveau. Dog stiller vi som krav, at du skal have alm. drengefodbold, for at kunne vælge et af vores fodbold ekspert valgfag. 

Hvor mange timers gymnastik har man?

Alle elever har omkring 4 gymnastiktimer om ugen. Derudover har du mulighed for at vælge forskellige rytmiske aktiviteter og springvalgfag på forskellige niveauer. Du kan få fra 4 til 10 timer gymnastik/spring. Læs mere om gymnastik på Ågård.  

Skal eleverne blive den første weekend?

Nej, eleverne skal ikke blive på skolen i den første weekend, men størstedelen vælger at blive alligevel for at lære endnu flere af de nye kammerater at kende. 

Hvad koster det?

Det koster i 2020/21 2.515 kroner pr. uge. Herfra fratrækkes den statslige elevstøtte som er indtægtsbestemt. Ved optagelse betales første rate af depositum på 1000 kr. 18 måneder inden betales andet rate, ligeledes 1000 kr. Sidste rate betales 6 måneder inden skolestart. Det indbetalte depositum er en forudbetaling af skolepengene. Læs mere om økonomien.

Hvad koster ekstra?

Der er ingen ekstra udgifter i forbindelse med et efterskoleophold hos os. Skikursus, bøger, skoledragt, opvisningsdragter og materialer er inkluderet i prisen. 

Jeg har ikke valgt valgfag endnu? Hvornår skal jeg vælge valgfag?

Du skal først vælge valgfag, når du starter på skolen. I løbet af den første uge får du introduktion til de forskellige valgfag, derefter vælger du. Allerede fra uge to er vi i gang. Vi skifter valgfag til jul. Læs mere om vores valgfag.

Hvornår hører vi, om der bliver en plads, når min datter står på venteliste?

Du hører først fra skolen, når der er en ledig plads. Det kan forandre sig fra nu og indtil skolestart :-) Der skal være en ledig plads, før vi kan tilbyde den til en fra ventelisten.

Hvordan vægtes den boglige undervisning - når eleverne det de skal?

Undervisningen står som minimum mål med undervisningen i folkeskolen. Timerne er på 60 minutter – og vi bruger alle 60 minutter. Læs mere om undervisningen på Ågård.