fbpx

Musicaluge med virtuel premiere

Det er blevet tid til Ågårds årlige musicaluge, og skolen giver genlyd af høj musik og glade stemmer. Her er kreativiteten i højsædet, og skolens elever har både gang i symaskiner og scenebyggeri for at vække årets forestilling til live.

I år bliver premieren til en virtuel oplevelse, hvor musicalen optages og streames ud til forældrene, som ser med derhjemme – nærmest som en vaskeægte Netflix-premiere!

I takt med at søndagens premiere nærmer sig, tager travlheden til overalt på skolen. Ditte Marie Kruse, som går i 10. klasse, fortæller:

”Jeg er en del af PR-crewet og er blandt andet med til at tage billeder, lave videoer og opdatere sociale medier. Det betyder, at jeg kan smugkigge lidt på alle de andre gruppers arbejde – og der er virkelig travlt!”

En kærlighedshistorie på tværs af årtier

Traditionen tro spiller eleverne på Ågård Efterskole ikke efter et færdigt manuskript. Kun det overordnede tema og enkelte sange er bestemt på forhånd – resten er noget, eleverne er med til at skabe i løbet af ugen.

I år byder musicalen på en kærlighedshistorie, som spænder over flere årtier – fra 60’erne til 2010’erne. Eleverne er opdelt i mindre grupper, og hver gruppe har et årti, som de arbejder med og bygger op helt fra bunden. Det er deres helt eget valg, hvad de ønsker at fremhæve fra det enkelte årti. Eleverne er med til at skabe forestillingen, efterhånden som ugen skrider frem, og overrasker hinanden med deres idéer og påfund undervejs.

”Det er virkelig sjovt at se de forskellige årtier blive bygget op. Min personlige favorit er 90’erne og 10’erne, fordi det kan man relatere til på en anden måde. Det kommer lidt tættere på. Men alle grupperne er simpelthen så seje, og det er sjovt at se det hele blive til,” siger Ditte og fortsætter:

”Det er en meget anderledes måde at arbejde sammen på, men det er fedt. Man ser nye sider af hinanden, og der er så mange, der overrasker en. Det er som om, vi bliver rystet sammen på ny.”

Gallapremieren venter forude

På søndag er eleverne på Ågård Efterskole klar til at løfte sløret for, hvad de har arbejdet på. Men allerede i eftermiddag ruller kameraerne, og forestillingen bliver optaget, så den kan blive færdigredigeret til gallapremieren på søndag.

”Det er en fin måde at gøre det på, nu når det ikke kan blive med publikum. Forældrene får også den rå oplevelse, og ingen scener bliver klippet fra undervejs. I stedet har det været en spændende måde at opbygge forestillingen på, fordi filmskuespil er noget helt andet. Det er blevet så godt, og jeg glæder mig meget til at se det hele samlet,” afslutter Ditte Marie Kruse.

Musicalpiger på scenen
Musicaluge på Ågård

Livet på Ågård

Følg os på de sociale medier

Følg os på de sociale medier