Springgymnastik på efterskole

Fællesgymnastik kickstartede Mikkels interesse for spring.

Da Mikkel Skræddergaard startede som elev på Ågård Efterskole i skoleåret 2010/2011, fyldte han sit skema med fodbold og håndbold. Gymnastikken var han ikke så meget for, men de mange aftener i springcenteret og fællesgymnastikken blev alligevel startskuddet på en hel karriere. I dag er 26-årige Mikkel tilbage på Ågård som gymnastiklærer – når han altså ikke træner på landsholdet i Tumbling.

”Det var faktisk lidt et tilfælde, at jeg startede på Ågård Efterskole i sin tid, men det endte alligevel med at forandre alt,” fortæller Mikkel med et smil og fortsætter:

”Jeg blev ret sent meldt ind som elev, og jeg kan huske, jeg ikke var ikke så hooked på hverken fællessang eller gymnastik. Det forandrede sig hurtigt, og mit efterskoleår er et af de bedste år, jeg har haft. Jeg har så mange gode minder med mig fra efterskolen, og jeg har selvfølgelig båret gymnastikken med mig videre.”

Benhård træning på konkurrenceniveau

Efter sit efterskoleår startede Mikkel på gymnasiet. Her fortsatte hans nyopdagede interesse for springgymnastik, og han begyndte at dyrke Power Tumbling. Herefter gik det stærkt:

”Min træner mente, jeg havde potentiale, så jeg begyndte at træne mere intensivt. Efter gymnasiet tog jeg på højskole, og i 2015 deltog jeg i EM i dobbelt mini-trampolin. Jeg har deltaget i mange konkurrencer, trænet to år i Australien – og var faktisk med til World Games i 2017.

Det jeg elsker ved springgymnastik, er den helt særlige følelse man får, når man flyver gennem luften. Et kort øjeblik føles det som om, man er fuldstændig vægtløs. Det er så fantastisk,” siger Mikkel.

Tilbage på efterskolen

Nu er Mikkel tilbage hvor det hele startede. Siden august har han nemlig haft sin daglige gang på Ågård Efterskole – nu som gymnastiklærer. En rolle, der passer ham rigtig godt:

”Det er virkelig fedt at undervise på Ågård. Der er ingen tvivl om, det er en skole med stærke værdier. En af grundholdningerne her er, at man skal gøre sig umage. Det er noget, jeg gerne vil give videre til de unge mennesker. Det er så vigtigt med kærlighed til det, man laver – ikke nødvendigvis til gymnastikken, men bare prøve at finde noget man brænder for,” siger Mikkel og afslutter:

”Faktisk er det også det mindset, jeg selv har arbejdet ud fra. Jeg er ikke et unikt springtalent, men har derimod arbejdet rigtig meget og disciplineret. Det er vigtigt for mig at fortælle eleverne, at alle kan opnå hvad som helst – bare man er villig til at kæmpe for det.”

Livet på Ågård

Følg os på de sociale medier