Skolens bestyrelse

Ågård Efterskoles øverste ledelse består af en bestyrelse på 7 medlemmer, der er valgt på den årlige generalforsamling blandt skolekredsens medlemmer. Alle med interesse for skolen kan søge skolen om optagelse i skolekredsen. Medlemskontingentet betales 1 gang årligt og er for tiden på 50,00 kr.

Bestyrelsen mødes på skolen ca. 6 gange årligt til møder, hvor alt overordnet vedrørende skolen debatteres og beslutninger tages. Ud over dette deltager bestyrelsen ved flere årlige arrangementer med hele skolens personale for at få lært alle ansatte at kende og få et indtryk af livet på skolen. Vi i bestyrelsen ønsker så nært og godt et samarbejde som muligt med alle på skolen, da det er i skolens ånd og alles interesse.

Vi føler som bestyrelse et stort ansvar, for at skolen lever op til de forpligtigelser vores værdigrundlag giver. Vi vil gerne være med til at præge udviklingen omkring efterskolerne og deltager derfor aktivt i debatten. Vi mener, at vi må tage ansvar for Ågård Efterskoles eksistens.

Er man interesseret i at høre mere om skolen, skolekredsen eller bestyrelsen, er man velkommen til at kontakte bestyrelsens formand eller skolen direkte. Formand for bestyrelsen er: Tom Christoffersen, tlf 97342430 eller tomchristoffersendk@gmail.com

Læs mere om de enkelte medlemmer.

Birgit Munk

Birgit Munk bor i Middelfart, hvor hun sælger byens bedste og største isvafler. Hun har tre børn som alle har haft hele deres skolegang på en friskole og det var derfor en naturlig fortsættelse at komme på efterskole. De to yngste har begge gået i 9 kl. på Ågård, hvilket var en meget stor og positiv oplevelse for dem begge, - og deres forældre ! Birgit har altid følt interesse for, hvad der rører sig omkring hende og da ikke mindst sine børns liv. Hun er et menneske, der gerne gør en indsats for at være med til at gøre en forskel. Hun glæder sig overordentlig til at lære meget mere om efterskoletanken og yde en indsats for, at Ågård efterskole skal blive ved at være den velfungerende skole, den er i dag.

Ole Refshauge

Ole Refshauge arbejder som leder i en lille virksomhed og i en stor gymnastikforening. Han har oplevet Ågård Efterskole som forældre i 4 fantastiske og forskellige skoleår. Den store interesse er fællesskab og gymnastik, og da det jo står på indgangsportalen, var det nærliggende at stille op til bestyrelsen. "Du skal være en god kammerat" hænger i alle værelser, og det gælder også i bestyrelseslokalet. Han har ikke selv gået på en efterskole, så bestyrelsesarbejdet her er en kærkommen mulighed for at indhente det ad bagvejen. Arbejdet med dannelse og udvikling af unge mennesker er en lille men god start på at redde verden.

Hans Overgaard

Ågård Efterskole er på mange måder som et hjem for Hans. Han har boet og arbejdet som lærer på Ågård Efterskole dels fra 1997 til 2001 og igen fra 2004 til 2005. Hans kendskab til skolen og dens hverdag er således ret god, og han er derfor rigtig glad for, at han via sin post i bestyrelsen, kan være med til at følge og påvirke efterskolelivet på Ågård.Til hverdag er hans nuværende hjem på Gymnastik og Idrætshøjskolen ved Viborg.

Iben Gammelgård

Iben Gammelgård, Ågård Efterskole

Iben Gammelgård underviser på Sønderborg Statsskole (STX og HF), hvor hun også er studievejleder. I den forbindelse møder hun af og til Ågård-elever, som er i gang med en ungdomsuddannelse. Hun har desuden været forælder på Ågård ad to omgange – i 05/06 og igen i 13/14 - og forventer, at sidste skud på stammen bliver elev i 17/18. Både i mødet med unge, der har gået på skolen, og som forælder har det ifølge Iben været fantastisk at opleve den tydelighed, hvormed Ågård Efterskoles værdigrundlag gennemsyrer alle aktiviteter på skolen. Hvis fællesskabet skal fungere, er det helt afgørende at den enkelte tager sit ansvar på sig og byder ind med det, han eller hun kan.
Iben er gift med Søren, og tilsammen har de 5 børn.

Jørgen Jensen

Jørgen er landmand og driver en gård syd for Haderslev. Gården drives med en svinebesætning og planteavl. Han er aktiv på det landbrugspolitiske felt, idet han er valgt ind i bestyrelsen i Sønderjysk Landboforening. Han er også aktiv i det lokale. Her er han bestyrelsesmedlem i jagtforeningen og formand for vandværket. Han er gift med Bente og sammen har vi tre døtre, som alle har været på Ågård i to år.

Hanne Lindahl

Hanne Lodahl, Ågård Efterskole

Hanne Lindahls møde med Ågård Efterskole startede for år tilbage, da hun valgte at være lærer på Ågård i et år. Det blev et forrygende og lærerigt møde med fællesskaber og spændende udfordringer sammen med mennesker, der ville noget og havde retning. Hun fik Ågård ind under huden, og der er den stadigvæk. Nu glæder hun sig til at tage arbejdstøjet på til gavn for skolen og dens udvikling.

Hanne har et langt lærerliv i folkeskolen bag sig og er uddannet certificeret coach, hvor hun fortrinsvis coacher lærere. Hun bor i Egtved, er gift og har to døtre og to børnebørn.

Tom Christoffersen, formand

Tom blev født i Gram i 1965 og voksede op på en gård i Troldkær ved Jels. Efter 7 års skolegang på Jels skole gik han på Ågård Ungdomsskole i 8., 9. og 10. klasse. Det var en fantastisk tid og det gav ham et godt afsæt til fremtiden. Han er i dag uddannet civil flymekaniker og bor på en ejendom ved Lem i Vestjylland. Gymnastik og flyvning er hans fritidsinteresser, og han har også rejst meget, bl.a. som rejseleder for div. gymnastikhold. Han har gennem alle år fulgt skolen og tog initiativet til at starte skolens elevforening i 1995. Han har siden 1994 været med i skolens bestyrelse og har nydt at være en del af skolen på denne måde. Det er et spændende og givende arbejde, at være med til at udforme fremtiden for skolen i samarbejde med et hold engagerede og dygtige medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer.