Sundhed

Køkkenet spiller en stor og vigtig rolle for efterskolelivet!

Der serveres 6 måltider mad om dagen

  • Morgenmad
  • Formiddagsforfriskning
  • Middagsmad
  • Eftermiddagsforfriskning
  • Aftensmad
  • Aftenforfriskning 

Kosten skal være indbydende, varieret og være med til at skabe glæde i hverdagen, og samtidig skal den være sund og velsmagende, så eleverne har lyst til at spise den, således at deres behov for energi og ernæring tilgodeses.

Måltiderne skal indeholde både nye og mere traditionelle retter, så smagshorisonten udvides.

Gennem vores syn på sundhed og ved planlægningen af kosten og dermed valg af råvarer og tilberedelsesmetoder pejler vi efter de råd og principper, som Sundhedsstyrelsen anbefaler:

  1. Spis meget frugt og grønt 
  2. Spis fisk og fiskepålæg – gerne flere gange om ugen 
  3. Spis kartofler, ris eller pasta og fuldkornsbrød – hver dag 
  4. Spis groft
  5. Spar på sukkeret – især fra sodavand, slik og kager 
  6. Spar på fedtet – især fra mejeriprodukter og kød 
  7. Spis varieret og bevar normalvægten 
  8. Sluk tørsten i vand 
  9. Vær fysisk aktiv – mindst 30 min. om dagen